STICHTING


Stichting Stop Vrouwenbesnijdenis is een organisatie die zich inzet voor het uitroeien van meisjesbesnijdenis, te beginnen in Mali.
Wij werken uitsluitend met vrijwilligers en verwachten in juni 2021 de ANBI-status te verkrijgen.

Missie

Ons doel is de preventie van vrouwenbesnijdenis en nazorg voor besneden meisjes en vrouwen in Mali en zo mogelijk ook in andere landen.
Op deze manier proberen wij de lichamelijke en mentale integriteit van meisjes en vrouwen te beschermen.

Primair proberen wij dit te bereiken door middel van het faciliteren van voorlichting.

Werkwijze
Hiertoe werken wij samen met lokale organisaties en/of campagnegroepen. 
Voor de fondsenwerving in Nederland werken wij ook samen met andere partijen, waaronder Stichting GeefGratis (gratis gebruik online donatiemodule) en Wilde Ganzen (op projectbasis fondsenwerving en eventueel ondersteuning bij uitvoering). 
 

Het bestuur

Augustine Niaré-Van der Zanden is voorzitter van de stichting Stop Vrouwenbesnijdenis.
Zij is getrouwd, maatschappelijk werker en heeft 2 volwassen kinderen. Judith Reining is penningmeester en secretaris. Zij is moeder van een jonge dochter en werkzaam als tolk. Daarnaast kan de stichting rekenen op vrijwilligers Paula Bouman en Kees van der Zanden.

Ontstaan stichting

Stichting Stop Vrouwenbesnijdenis is opgericht door Augustine Niaré-Van der Zanden. Augustine is in Mali geboren en getogen. Al jong begon zij met preventiewerk in haar familiekring, wat leidde tot de oprichting van de lokale campagnegroepen Tagnè (Vooruitgang) en Mousso Dambé (De waardigheid van de vrouw). Vanwege het gebrek aan financiële middelen richtte zij vervolgens in 2014 de Nederlandse stichting op.

CONTACT

Stichting Stop Vrouwenbesnijdenis

Boslaan 42, 9801 HH Zuidhorn
Tel: 06-2556 4656 / 06-5257 0336

E: stopvgv@gmail.com

KVK: 02074062

IBAN: NL 33 INGB 0009 1565 17 ​