STICHTING


Stichting Stop Vrouwenbesnijdenis is een organisatie die zich inzet voor het uitroeien van meisjesbesnijdenis, te beginnen in Mali.
Wij werken uitsluitend met vrijwilligers en verwachten in juni 2021 de ANBI-status te verkrijgen.

Missie

Ons doel is de preventie van vrouwenbesnijdenis en nazorg aan besneden meisjes en vrouwen in Mali en zo mogelijk ook in andere landen.
Op deze manier proberen wij de lichamelijke en mentale integriteit van meisjes en vrouwen te beschermen.

Primair proberen wij dit te bereiken door middel van het faciliteren van voorlichting.

Werkwijze
Hiertoe werken wij op projectbasis samen met lokale organisaties en/of campagnegroepen. 
Voor de financiering werven wij fondsen in Nederland, waarbij wij ook samenwerken met andere partijen, waaronder Stichting GeefGratis (gratis online donatiemodule) en Wilde Ganzen. 
 

Het bestuur

Augustine Niaré-Van der Zanden is voorzitter van de stichting Stop Vrouwenbesnijdenis.
Zij is getrouwd, maatschappelijk werker en heeft 2 volwassen kinderen. Judith Reining is penningmeester en secretaris. Zij is moeder van een jonge dochter en werkzaam als tolk. Daarnaast kan de stichting rekenen op vrijwilligers Paula Bouman en Kees van der Zanden.

Beloningsbeleid

Zowel de 2 bestuursleden als de 2 vrijwilligers werken op vrijwillige basis. Ook ontvangen zij geen vergoeding voor de kosten die zij voor de stichting maken.
Hierdoor gaan donaties bijna volledig (na aftrek van noodzakelijke kosten als het houden van een bankrekening en website) naar het project in kwestie.
 

Ontstaan stichting

Stichting Stop Vrouwenbesnijdenis is opgericht door Augustine Niaré-Van der Zanden. Augustine is in Mali geboren en getogen. Al jong begon zij met preventiewerk in haar familiekring, wat leidde tot de oprichting van twee lokale campagnegroepen: Tagnè (Vooruitgang), wat inmiddels een gerespecteerde NGO is in Mali, en Mousso Dambé (De waardigheid van de vrouw). Vanwege het gebrek aan financiële middelen voor laatstgenoemde, richtte zij vervolgens in 2014 de Nederlandse stichting op.

Beleidsplan en jaarrekening
Hier treft u ons huidige beleidsplan aan. De jaarrekening volgt uiterlijk in mei 2021 (op verzoek eerder beschikbaar).

Logo St. Stop Vrouwenbesnijdenis.png

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.